Daim-piirakka

Joskus tossa taannoin valitin,kuinka huonosti mä leivon. Noh,sain kuin sainkin sitten Joululahjaksi Hellapoliisin kakkukirjan! Tonttu näemmä lukee tätä mun blogia,kun oli sellaisen osannut tuoda! :D

Tuossa mun Facebookissa kyseltiin ohjetta,joten tässä se sitten on :) 

Pohja:

2 munaa
2dl Ruokokidesokeria
½dl juoksevaa margariinia tai 50g sulatettua margariinia
1½dl vehnäjauhoja 
1dl mantelijauhetta
1½tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottaminen:

juoksevaa margariinia
50g Hasselpähkinälastuja

Täyte:

1½dl vaniljakreemijauhetta
3dl maitoa tai vettä
100g Daimia rouhettuna

Pinnalle:

100g Daimia
½dl kermaa

Koristeeksi:

50g Daimia

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi Lisää joukkoon juokseva(tai sulatettu) margariini,sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. 

Voitele ja "jauhota" hasselpähkinälastuilla noin 24cm levyinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n.20min. Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vaniljakreemijauhe ja vesi/maito sekaisin ja anna vetäytyä hetki. Murusta Daimi ja levitä vaniljakreemiseos piiraspohjalle ja päälle murennettu daimi. Nosta päälle toinen piirakan osa.

Keitä kasarissa daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Kannattaa murustaa daimit,jolloin ne sulavat nopeammin. Levitä kinuski piiraan päälle ja rouhi koristeeksi daimia.

Itse en löytänyt kaupasta tuota vaniljakreemijauhetta,joten käytin korvaavana Blå Blandin Vaniljakastikejauhetta ja hasselpähkinälastujen tilalla käytin mantelirouhetta :)  

Ja 5 Daim-patukkaa riittää tähän piirakkaan :)




Meitä oli täällä 4 aikuista ja yksi pieni mies syömässä ja hyvin näytti uppoavan,hitsasti alle puolet on vielä syömättä :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit on kivoja! :)